Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Ako očekujete španjolsku sapunicu, prevarili ste se. La Casa De Papel (eng. Money Heist) jedna je od najpopularnijih krimi serija španjolske produkcije. Ako već niste počeli gledati, šta čekate?! Palite Netflix i uživajte.

SERIJA JE SRUŠILA SVE REKORDE GLEDANOSTI

Iako nije na engleskom jeziku, to je jedna od najgledanijih serija na Netflixu. Treći dio pogledalo je više od 34 miliona gredatelja, što je srušilo Netflixove rekorde gledanosti.

RADNJA?

Priča govori o misterioznom i inteligentnom liku koji sebe naziva „La Professor“ (Álvaro Morte) i koji okupi grupu talentiranih kriminalaca kako bi zajedno izveli pljačku stoljeća. Svaki pljačkaš ima kodno ime po jednom od gradova. Naratorica je „Tokyo“ (Úrsula Corberó) koja je u zadnjoj pljački izgubila ljubav života i smatra da više nema šta izgubiti.

U prva dva dijela lopovi napadaju španjolsku nacionalnu kovačnicu novca (Royal Mint) u kojoj uzimaju taoce kao dio plana da isprintaju 2,4 milijarde eura i pobjegnu s tim novcem.

Dalje otkrijte sami, jer bi bio apsolutni grijeh da vam kažemo nešto više.

ODLIČNE KRITIKE

Casa de Papel je dobila samo pohvale zbog sofisticiranog zapleta, interpersonalnih drama, režije i kvalitetnog unapređenja španjolske produkcije. Izvrsna gluma učinit će da priču doživite veoma realistično. Serija ima toliko šokantnih obrata, a svaka epizoda završi sa ogromnom dozom neizvjesnosti.

BELLA CHIAO

Zanimljivo je i da je talijanska antifašistička pjesma Bella Chiao, koja se više puta čuje u seriji, postala hit širom Europe. Kakav utjecaj!

 

MUZIČKI INTRO

My Life Is Going On“ pjesma koju izvodi Cecilia Krull, a čujete je kao uvodnu špicu u svaku epizodu, u ovom trenutku ima preko 77 miliona pregleda na YouTubu.