Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Kada kažemo – influenser – većina nas ima u glavi napumpane usne, gomilu vještačke kose, krpice koje obična žena sebi ne može priuštiti, destinacije koje nikada nećemo vidjeti ili s druge strane slike nečije svakodnevnice, nipočemu drugačije od one koju imaju i druge žene sa običnim poslovima i pristojnim platama. Jasno je da svaka roba ima svog kupca, pa tako i jedna i druga skupina imaju desetine hiljada pratilaca.

No, željeli bismo skrenuti pažnju na korisni influensing ili pozitivan utjecaj. Da, da, postoje i oni koji marljivo rade da bi nam olakšali pojedine segmente života. Sigurni smo da svaka od vas ima nekoliko profila koje prati i od autora istih uči o stvarima koje bi znatno sporije ili nikako otkrivale same.

Vrlo je lako uvjeriti se u kredibilitet onoga što tu čitamo, slušamo i saznajemo. Kredibilitet profila zavisi isključivo o njihovim autorima.

Bez pretenzija da ih reklamiramo, čak ih nećemo ni obavijestiti da smo ih spomenuli, izdvojili smo neke koji su nama bili korisni.

susnyarusa

Ukoliko niste ludi za čitanjem sastava proizvoda, ne znate hemiju i šta se smije, a šta ne smije kombinovati sa čime, a volite se trackati i mackati i mimo svega činiti dobro svojoj vanjštini, pustite da vam ova Beograđanka kaže šta, kako, gdje i za koliko para kupiti. Nina (upratili smo da se tako zove) ima ogromno medicinsko i farmaceutsko predznanje i apsolutno joj se može i treba vjerovati. Zanimljivo je i to da se u njene preporuke mogu uklopiti oni potpuno različitih budžeta. Preporučit će vam Kiehl’s i Afroditu, Nuxe i Eucerin, domaće brendove, koncizne i korisne savjete  za kožu, kosu, stopala, poneki recept i tek ponešto iz privatnog života kako biste spojili njen rad i lice koje stoji iza svega.

VAŽNO: Interaktivan profil. Postavite pitanje, dobijete odgovor. Uvijek.

 

nutricionizam.ba

Ova Tuzlanka, dr.sci, nutricionizma je pravo osvježenje za Instagram korisnike. Vrlo je vidljivo da održavanje profila ne doživljava kao obavezu, a kada se nešto radi iz ljubavi suprotna strana to osjeti. Žena savjetuje, edukuje, daje mišljenja i ukoliko to trebate i želite ima individualan pristup. Zbog nje su mase počele zdravo da se hrane, uvode u jelovnike namirnice koje su ranije bila nepoznanica. Marizela nas podsjeća da radimo na sebi i gotovo svakodnevno snimi nekoliko storija koji su motivacijskog karaktera. Žene s njom mršaju, lijeće autoimuna i druga oboljenja, debljaju se ukoliko im je to potrebno i što je najvažnije, znaju da za sve ima rješenje.

VAŽNO: Interaktivan profil. Postavite pitanje, dobijete odgovor. I na primjedbu dobijete odgovor, i to tonom koji objašnjava, a ne bojkotuje (u ovo smo se sami uvjerili).

 

kovrdzava_kosa_nega

Milica iz Srbije. Prema mišljenju mnogih kovrdžavica, ovoj ženi bi trebalo podići spomenik. Iako na svijetu ima oko  15% kovržavih osoba među bjelcima i dalje se čini kao da su lokne tabu. Šta izbjegavati, šta uvesti u rutinu, DIY preparati, maske, čajevi, opadanje kose, brži rast, oblikovnje najljepših lokni na svijetu, zdravlje kose, kože glave… Šta god vam može pasti na pamet, Milica je to već isprobala na svojoj kosi i preporučila nama. Ne znamo da li je prva na našim prostorima koja se bavi loknama, ali znamo sigurno da nam je uštedila vrijeme i mnogo novca. Hvala Milice!

VAŽNO: Interaktivan profil. Postavite pitanje, dobijete odgovor. Uvijek.

 

zlatokosa.bh

Najljepša kosa Bosne i Hercegovine, prema izboru biomelem.insta, u 2019. godini. Ukoliko imate ravnu kosu i seriju pitanja o njoj na koja ne znate odgovor, pročitajte kod Ivone. Skoncentrisan na zdravlje kose i kože glave, ovaj profil pruža tako mnogo svima koji su lijeni da sami čitaju natpise na flašicama šampona, balzama, krema i ostalih preparata za kosu.

VAŽNO: Interaktivan profil. Postavite pitanje, dobijete odgovor. Uvijek.

 

Mi smo izdvojili neke koji su nama interesantni i korisni. Vi birajte spram svojih potreba i interesovanja. Pratimo one od kojih nešto možemo naučiti.