Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Poljski film originalnog naziva “365 Dni” stigao je ove godine na svjetska platna i kroz nekoliko mjeseci postao planetarno popularan. Režiju potpisuju Barbara Białowąs and Tomasz Mandes. Zasnovan je na romanu Blanke Lipiński, autorice popularne erotske trilogije.

Zaplet erotsko-romantične drame prati mladu Poljakinju koja se zaljubljuje u dominantnog sicilijanskog muškarca koji je zarobljava i daje joj 365 dana da se zaljubi u njega. Glavni glumci Anna-Maria Sieklucka kao Laura Biel i Michele Morrone kao Massimo Torricelli odigrali su uloge dvoje ljudi u u jednom submisivno-ovisnom odnosu.

Film je prvi put prikazan u Poljskoj, 7. februara 2020., a potom je postao dostupan na Netflixu, brzo dobivajući pozornost na svjetskom nivou.

Film je pokupio sve hvale kritičara, a mnogi su ga okarakterisali kao mnogo bolju verziju bilo kojeg od filmova “50 nijansi sive”.

Mačke savjetuju da film gledate kod kuće, u protivnom rizikujete da u kinu klizite sa stolice.

Evo o čemu priča zapravo govori. Massimo je član sicilijanske mafije, a Laura radi kao prodajna direktorica. Zbog fantazije koju nosi u sebi godinama, na putovanju u Siciliji Massimo otima Lauru i daje joj 365 dana da se zaljubi u njega. Da li joj je bilo potrebno baš toliko, otkrijte sami. Dinamična radnja filma, vrlo eksplicitne scene i sjajan europski ambijent Poljske i Italije držat će vašu pažnju do samog kraja.

Glavni glumac je mmmmm. Michele Morrone je apsolutno zasjenio Christian Grey fazu žena diljem svijeta.

Visok je, zgodan i isklesan. Osim toga, drzak i buntovan, što mu daje dodatnu notu seksipila.

Njegova partnerica u filmu, Anna Maria nije nam se učinila tako prirodnom u ovoj ulozi, ali činjenica da odiše seksipilom apsolutno je otpuhala sve kritike.

Morrone pjeva sve pjesme u filmu; “Feel It”, zajedno sa “Watch me burn”, “Dark Room” i “Hard for me”.

Od prvog prikazivanja u Poljskoj film je zaradio nepunih devet miliona američkih dolara.

Film je dospio među tri najčešće tražene stavke na Netflixu na nekoliko teritorija, uključujući Njemačku, Litvaniju, Švicarsku, Holandiju, Belgiju, Tursku, Švedsku, Austriju, Češku, Grčku, Rumunjsku, Južnu Afriku, Portugal, Indiju, Sjedinjene Države Arapski Emirati, Velika Britanija, Mauricijus, Kanadu, Izrael i Sjedinjene Države.

Ruku na srce, neki kritičari su imali i negativne opaske poput romanticiziranja otmice, previše slobodnih scena seksa. Ukoliko imate dovoljno godina, zanemarite ove opaske.

Čeka li nas nastavak?! Sasvim izvjesno.