Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Probudila sam se s pjesmom u glavi, Hungry Eyes. Jedna od pjesama iz kultnog filma iz 1987. godine, Prljavi ples. Nisam sanjala film, nisam razmišljala prethodnih dana o tome, ali

… I want to hold you so hear me out
I want to show you what love’s all about…

Pjevušim dok se tuširam, navlačim ogrtač i kuham prvu jutarnju kafu. Upalim laptop i pustim pjesmu, sebi za dobro jutro, i to baš ovaj youtube snimak.

 

Subota je. Budna sam od sedam, kiša lije, ne žurim baš nigdje. Izvadim iz frižidera kutiju čokoladnih kuglica i pustim cijeli film. Sjećam se kad sam prvi put pogledala Dirty Dancing. Bila sam djevojčica i tada se zaklela da ću naučiti plesati kao Baby (Jennifer Gray) i da ću nekad ljubiti nekog Johnnyja (Patrick Swayze). Moja prva filmska ljubav. U sve sam se zaljubila tada; u ples, u film, u Jhonnyja. Godinama poslije sakupljala sam postere, slike, tekstove pjesama (Devedesetih to nije bilo lako kao sada.) i vjerovala da ću na sljedećem ljetovanju upoznati nekog zgodnog plesača.

Koliko sam puta poslije toga odgledala ovaj film!? To je retoričko pitanje. Ni sama ne znam. Znam da sam svaki put aplaudirala kada Johnny kaže: „Nobody puts Baby in the corner.“

 

Daleko od toga da sam postala plesačica, ali sam se godinama trudila i vjerujem da nisam bila loša u tome, ako ništa zbog ogromne ljubavi i strasti prema svemu što ples predstavlja.

Dvije kafe, dvije čokoladne kuglice i dva sata kasnije, napunjena dobrom energijom filma i prekrasne kiše koja je danas usporila sve oko mene, ali ne i mene, navukla sam farmerice, bijelu pamučnu majicu, stavila mrvicu šminke, utrpala u ceker plesne cipelice i otišla u svoj plesni klub.

Mala, odabrana ekipa kompenzirala je dugu pauzu. I had the time of my life.

Ova mačka vas podstiče da ponovo pogledate Prljavi ples i svuda plešete. U stanu. U plesnom klubu. Pod tušem. Na poslu. Samo plešite.

Za kraj vam donosim moju omiljenu scenu iz filma. Uživajte.

 

Mačke vam žele rasplesane dane.

 

Redakcija