Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Da li ste primijetili da konstantno viđate iste brojeve? Univerzum vam pokušava nešto reći. Kada budete razmjeli kako funkcioniše numerologija otključat ćete informacije o svojim ciljevima, potrebama i općenito životu.

Bilo da je u pitanju slijed brojeva kao na primjer 777 ili pojedinačni brojevi koji vam se pojavljuju na vratima kancelarije, registarskim oznakama, na satu kada nasumice pogledate u njega i slično, brojevi imaju značenje. Zabilježeno je da se neki brojevi ljudima pojavljuju i u snovima.

Zaljubljenici i istražitelji numerologije kažu da se ovo dešava onda kada u našim životima treba da se desi neka transformacija. Vrlo često, ovaj vid životne promjene je duhovni, ali ponekad i materjalni. Ponekad brojke pokazuju da ste već na pravom tragu.

Različite religije pridaju veliku važnost brojevima. Izdvajamo samo neke brojeve i njihova značenja.

BROJ 1

Islam kaže da je broj jedan idealni simbol za Boga, jer On je Jedan i kao takav nema potrebe za materijalnim kvalitetima koji se pojavljuju s mnogostrukošću.

Njemački protestantski teolog Valentin Weigel o misteriji broja jedan kao broja božanskog u svojoj izreci kaže: “Jedan je dovršenje i koncept svih ostalih brojeva. Usporedit ću Boga s prvim brojem, a stvorena bića s ostalim brojevima, jer Bog je Jedan.”

BROJ 7

Gotovo da ne postoji nijedna kultura u kojoj broj sedam ne igra važnu ulogu, niti postoji religija u kojoj broj sedamne predstavlja interesantnu frekventnost i simboliku mnogih pozitivnih pojava i događaja.

Islam ima višestruku simboliku broja sedam, pa tako pakao ima sedam vrata, sedam je nebesa, sedam slojeva zemlje, sedam mora, sedam noći je trajala oluja koja je uništila jedan narod, bilo je sedam siromašnih i sedam plodonosnih godina, i mnogi drugi primjeri.

Od deset zapovijedi u Starom zavjetu sedam su zabrane. Sedam je glavnih grijeha prema katoličkom katehizmu.

Što se tiče simbolike broja sedam u naučnim postavkama, kao i čovjekovoj svakodnevnici, ona također zauzima ogroman prostor. Tablice periodnog sistema hemijskih elemenata napravljene su u znaku broja sedam.

Sedam je dana u sedmici.

Dijete se obično rađa u devetom mjescu od začeća. Međutim, kada se rodi i u sedmom mjesecu ono ostaje živo, a u osmom teško ili nikako. Sedam je otvora, ukoliko se ne računa koža, na glavi čovjeka: dva oka, dva uha, dvije nosne šupljine i usne. U svakom normalnom i nefaličnom čovjeku ima pet osjetila, svijest i savjest.

Sedam je osnovnih umjetnosti su: 1) slikarstvo; 2) vajarstvo; 3) muzička umjetnost; 4) književnost; 5) pozorišna umjetnost; 6) arhitektura i 7) filmska umjetnost.

Sedam je najvećih svjetskih čuda.

Rim je izgrađen na sedam brežuljaka, također i Carigrad, kao i Atina su smješteni na sedam brežuljaka.

U jogi i akupunkturi ima sedam kanala.

Mi smo pojasnili dva vrlo intenzivna broja. Ovi brojevi općenito predstavljaju uspjeh, duhovnu nadogradnju, završetak nekog ciklusa. Tome možemo pridodati i broj devet, jer nosi sličnu simboliku i često se pojavljuje u kombinaciji sa jedan i sedam.

Koji su vaši brojevi? Obavezno istražite njihovo značenje.