Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Početak oktobra u televizijskom svijetu obilježila je dugo očekivana serija Emily in Paris. Timovi koji su radili na favoritu svih vremena, seriji Sex and the City i famoznom filmu The Devil Wears Prada udružili su snage i kreirali nešto novo. Producent Darren Starr je svakako ime koje obećava. Deset epizoda prve sezone pušteno je premijerno na Netflixu 2. oktobra.

Lily Collins u glavnoj ulozi predstavlja marketinšku stručnjakinju koja iz Chicaga dolazi u novi ured u europski grad mode Pariz. Njen entuzijastičan doživljaj grada, nove radne sredine i promjene privatnog života u kombinaciji sa predivnim prizorima Pariza bit će dovoljni da prvu sezonu odgledate kao i mačke – pod dekicom, za jedno čitavo nedjeljno popodne.

Serija je snimana u cjelosti na lokacijama u Francuskoj prije pandemije.

 

 

Parižani su ipak ovu seriju i prikaz njihovog grada doživjeli kao cliché, prenosi The New York Times.

-Između beretke, koktel haljina i predivnih ulica, Parižani bi teško mogli prepoznati svoju svakodnevnicu-obajvila je jedna francuska radio stanica na svom websiteu.

„Ridicule“ je riječ publike. Tvrde da je sama zamisao da dvadeset i kusur godina stara ekspertica za društvene medije može biti poslana da „uči“ parišku marketinšku agenciju, koja predstavlja imena vezana za luksuz i glamur, kako da poboljšaju ‘igru’ na Instagramu i Twitteru.

 

 

„Ridicule“ je za francuze i to da se Emily u svakoj sceni pojavljuje u drugom paru stileto cipela koje ne pristaju ni ulicama Pariza, a ni njenom budžetu.

„Ridicule“ je navodno i to da je iz glave francuza izašla ideja da se u reklami za parfem pojavi gola žena koja šeta mostom iznad Seine. Vjeruju da Europljani imaju manje seksizma u sebi od Amerikanaca.

Lista se nastavlja i poduga je.

Mačkama je ovo bio eskapizam. Uživale smo. Radujemo se nastavcima, a vama toplo preporučujemo. Zabavite se.