Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Prije nekoliko dana održani su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini. Iz svakog ćoška gledalo nas je mnogo lica potencijalnih političara/političarki. Koliko su ta lica bila privlačna, dalo bi se diskutovati. Obzirom da su žene uvijek objektivizirane od strane muškaraca, pa i u svijetu politike, mačke su odlučile da muške kandidate, odnosno pobjednike analiziraju kako i dolikuje post izborno, a to je fizički.

Bosna i Hercegovina ima tendenciju da bira ne baš tako privlačne političare. Naravno, nije svaki uspješan kandidat pandan Georgeu Clooneyu, ali da je lakše slušati atraktivnog muškarca, lakše je. Bolje ga čujemo.

Naučnici u Americi su teoretizirali o tome i naveli da uz atraktivne muškarce vežemo niz drugih pozitivnih osobina. Muškarci to rade ženama stoljećima. Ljepotice puno brže ostvaruju rezultate u generalno muškom svijetu. Obrnimo karte, vrijeme je!

Kako su se nekad duga i gusta ženska kosa i izražene putene obline smatrale odrazom zdravlja i plodnosti žena, nauka je dokazala da lijepa koža, sjajna kosa, u novije vrijeme brada, lijepo tijelo i simetrija lica kod muškaraca otkrivaju zdravog i potentnog muškarca. Svakako želimo da naši lideri prežive pandemiju, nikako da nam umiru nakon što ih izaberemo.

Važan aspekt je seksulnost naših političara. U nekim trenucima, bh. politička scena je izgledala kao da ni sebe dugo nisu vidjeli gole, a kamo li drugu osobu. Dakle, ako se ne „prazni“ privatno budite sigurni da će se „prazniti“ na naciji. Mislite da smo pregrube u zaključcima!?

Sjetite se se kad ste zadnji put čuli: „Ma nedojebana žena, zato je takva!“ Ne tako davno, zar ne?! Vjerovatno još jučer. Primite izvinjenje zbog neprimjerenog jezika i zapamtite: NEDOJEBANI MOGU BITI I MUŠKARCI! Političari naročito.

Dajemo milion (zagrljaja naravno, jer para nemamo), da sad poskidamo našu političku scenu (mušku, isključivo) redom bismo zatekli bijele gače, ogromne stomake i nepopravljivu gravitaciju važnih dijelova, pa taman da ih skida sama Angelina Jolie.

Na novoizabrane načelnike i gradonačelnike mačke su imale komentare poput:

Ovaj izgleda kao skakavac, kao ostarjela verzija skakavca! 

Vidi ovog, sav se rasuk’o, sav zgužvan. 

Jao stomačine! Fuj! Grozno! 

Da ne griješimo duše, ima tu nekoliko pozitivnih izuzetaka. Izbacilo ih more na naše obale baš na ovim izborima. Koliko su pametni i sposobni, budemo vidjeli u narednom periodu. Dobar fizički izgled smo komentirale ovako:

Vidi mišića. Oh my God!

Ovaj je baš sladak, ima lijepe zube.

Ima lijepe ruke, bradu, super se oblači.

Kao što se da primijetiti, pozitivni komentari su dosta oskudniji. Bosno i Hercegovino, možemo mi to i bolje.

Potkrijepimo primjerom: John F. Kennedy je svojevremeno izjavio: „If I don’t have sex every day, I get a headache.“ (Ukoliko nemam seks svaki dan, imam glavobolju!)

I pogledajte samo šta je Kennedy uradio za Ameriku i svijet. U Bijelu kuću je ušao kao najmlađi predsjednik SAD-a, sa 46 godina, i unio energiju, glamur i novi način razmišljanja. On je stvorio Mirovne trupe (Peace Corps), spriječio je Treći svjetski rat, dao ženama prava i uključio ih u sve segmente javnog djelovanja, provodio program potpune građanske ravnopravnosti crnaca i time napravio najveći revolucionarni poduhvat od vremena Abrahama Lincolna.

Zaključak: Zgodan političar = jebe nešto osim naroda! Budite slobodni pa procijenite, jebe li u BiH iko išta?! Ne bi se reklo!

U prilog našim razmišljanjima pogledajte video ispod.