Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Svaka osoba koja ima potrebu da povrijedi drugo ljudsko biće, verbalno ili fizički, je lice kome je potrebna stručna pomoć. Svaki muškarac koji ima potrebu da udari ženu je psihopata.

Bilo koja žena koja kaže da je to „kurva zaslužila“ treba da stane pred ogledalo i pljune u svoj odraz.

PSIHOPATIJA JE DUBOKO USAĐENA KONSTELACIJA OSOBINA I PONAŠANJA. Simptomi odražavaju poremećaj emocionalne obrade, s jakom genetskom utemeljenošću.

Pažljivoj čitaj, TI i TI, da i TI koja šutiš o tome; nikad se ništa neće promijeniti. Danas ćeš u njegovim očima biti kurva zbog štiklica koje nosiš, sutra zato što te neki poznanik u gradu pozdravio, prekosutra zato što se nisi dovoljno lijepo smijala njegovom pijanom društvu. Nastavi niz…

Psihopate komuniciraju manipulativno. Prvo ti pokloni svijet na dlanu i radi najdivnije stvari za tebe, a za nepunih sat vremena u stanju je da te skotrlja niz stepenice.

Zapamti, NIJE DO TEBE. To neće prestati ako ti promijeniš baš sve što mu se ne dopada u vezi tebe. Onda ćeš vjerovatno dobiti prigovor da više nisi ista žena u koju se zaljubio. Dakle, smetale mu štikle, ti prestala nositi štikle, on na kraju kaže da ti nikad ne nosiš štikle kad si snjim i vjerovatno ih nosiš nekom drugom. I eto ga… novi razlog da te namlati.

Ružne riječi, zar ne!? Namlatiti. Tuči. Udarati. Lakše zvuči ovo „nasilje nad ženama“ ili „zlostavljanje“, manje je bolno. Stani ispred ogledala i reci sebi u lice najružnije sinonime za ono što se zove nasilje nad ženama. I nemoj nikad pomisliti da će veća količina tvoje ljubavi promijeniti nešto. NIKAD!

Nauči prepoznati pičku koja bi se usudila dići ruku na tebe. On je:

-manipulator

-patološki lažov

-šarmantan

-arogantan i narcisoidan

-prebacuje krivnju (vazda je do drugih ljudi i niko ga ne voli, jadnička)

-impulsivan je SVUDA (na poslu, u kafani, kući)

-nedostaje mu empatija (šta god da uradi, govno mirno spava)

Ukoliko, ne dao Bog, ne prepoznaš psihopatu na vrijeme i ,kukala ti majka, uđeš u neku vezu s takvim, a dođe do toga da smeće krene fizički na tebe, uzmi prvu tavu, tepsiju, stolicu pa ga gađaj i gledaj da budeš precizna. Potom, telefon u ruke i policiju zovi (ne gledaj šta će reći komšije – da su pametni zvali bi oni).

I ne boj se. I ne stidi se.

Danas je 25. 11. 2020. i danas je Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Danas je također Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Kakva god da je ova naša DOMOVINA ima mehanizme borbe protiv nasilja nad ženama.

Zovi policiju, zovi SOS brojeve. Imamo i sigurne kuće. Štite te zakoni, međunarodne konvencije. Ako cijeli sistem podrške zakaže (A NEĆE), nauči karate i prebij govno da mu više ne padne na pamet da pipne neku ženu.

Ukoliko svjedočite nasilju, čujete iz susjednog stana, sobe, na ulici – nemojte ostati gluhi i slijepi. PRIJAVITE!

 

NASILJE NAD ŽENAMA I NASILJE U PORODICI

Nasilje u porodici je krivično djelo koje je kažnjivo novčanom kaznom ili kaznom zatvora,
a nasilje u porodici koje je uzrokovalo smrt žrtve kažnjivo je kaznom dugogodišnjeg zatvora!

NASILJE JE PROTIVZAKONITO!

Ukoliko ste vi ili neko koga poznajete žrtva nasilja u porodici pozovite SOS brojeve telefona:

Poziv je besplatan i anoniman!

Nasilje možete prijaviti:
POLICIJI (pozivom na 122 ili u policijskoj stanici)
CENTRU ZA SOCIJALNI RAD