Magazin za žene. I muškarce, one prave.

Briga o starim roditeljima jako je stresna i može nam slomiti srce u hiljadu komadića. Taj krug njege koju pružamo izraz je ogromne ljubavi. Osoba daje sebe u službu drugog bića i tu nema granica.

Međutim, u modernom vremenu, briga o starim, bolesnim i iznemoglim bićima prevazilazi granice doma, ali ne i ljubavi. Postoje ljudi kojima je to profesija. Takav posao mogu raditi samo i samo osobe srca velikih kao planina.

Njega znači biti družbenik, a ne superiorna osoba.

Ako ste u Mostaru i život vas stavi u poziciju da se trebate pobrinuti o nekom svom starom, iznemoglom, bolesnom ili jednostavno usamljenom biću pokucajte na vrata Medical Mostar. Tamo će vas dočekati divne i profesionalne žene.

Za Ninu, Azru, Lejlu, Sanju, Amnu, Arnu to nije samo posao.

U našem domu brinule su o osamdesetogodišnjoj starici koja je posljednjih pet mjeseci svog života bila potpuno ovisna o drugim ljudima. Bolesna i nepokretna žena u teškim bolovima radovala bi se i svaki put razvukla usne u iskreni osmijeh kad bi neka od ovih žena ušla u njenu sobu.

Njihov je slogan: Prepustite brigu o vašim najmilijima nama. To je mnogo više od brige, to je ljubav. Žene iz Medicala ne obavljaju posao, one dolaze nahraniti, okupati, presvući nekog svog.

Našu bolesnu staricu su mazile i ljubile, tepale joj i pravile frizuru. Ona im se radovala jednako kao i svojim najbližima.

Posljednji dan njenog života, sigurno vođene dugogodišnjim iskustvom, svjesne da je to kraj, opraštale su se s njom.

Lejla i Nina došle su da je isprate na vječni počinak, a s nama, porodicom, iskreno su podijelile tugu.

Sve su to samo obične žene koje zasigurno imaju vlastite probleme, ali njihova empatija i ogromna srca nama su pružala mir, jer smo znali da je naša A u sigurnim rukama.

Ukoliko vam ikad zatrebaju usluge ovakve vrste, a iskreno se nadamo da neće, toplo vam preporučujemo Medical Mostar. To nisu žene, to su zmajice.

Od srca im hvala za svaki dan i svaki pređeni korak zajedno s nama.

 

Zavijek zahvalna porodica!