Magazin za žene. I muškarce, one prave.

U životu većine žena pojavi se muškarac kojem ta žena nikad neće biti dovoljno dobra ili dovoljna. Uvijek će činiti da se ona osjeća nedovoljno sretnom u njegovoj blizini. Zašto je to tako?

Svaka žena ima urođenu divlju stranu koja joj je potrebna koliko i sam vazduh da bi živjela. Od vrlo rane dobi društvo počinje da nas „vakciniše“ protiv te opasne pojave. Velike boginje ili žena vučica, za okolinu je isto. No, suština se ne može ubiti, samo umrtviti. Na nama je da tragamo i budimo se.

Moderna žena je jedan skup aktivnosti, potreba da svima bude sve. Ona ima istančana osjetila, vedar duh i odana je. Snažna i ljubazna, emotivna i izdržljiva – ali i dalje meta. Svako bi da malo otkine od nje i poigra se s njenom psihom, s njenom iskonskom, divljom prirodom. Svaka koja se usprotivila, postajala je odmetnik unutar vlastite kulture, društva, porodice.

Zato se kroz vijekove pojavljivao sve veći brojih ukalupljenih žena!

Ako pogledamo oko sebe, primijetit ćemo ogroman broj loših brakova, nekvalitetnih odnosa, usamljenih i depresivnih žena. Razlog tome je gore pomenuti „kalup“ u koji nas guraju uprkos iskonskoj i divljoj prirodi žene. Kad shvatimo da naše JASTVO ne staje u zadati kalup, postajemo čeznutljive. Sjētimo se iskonske sebe, naših snova i nadanja, sjētimo se divljeg SEBSTVA i krećemo u potragu za istim.

Polako lomimo kalup u koji smo zgurane i raščišćavamo stol, vezu, glavu, kršimo pravila, istrajavamo i pronalazimo divlju sebe. Kad je žena izgubila i ponovo našla tu svoju stranu, nikad više je ne napušta.

Instinktivno znamo „kada nešto mora umrijeti, a kada živjeti, kako otići, a kako ostati.“

Ne postoji žena koja ovo nema u sebi, pitanje je samo je li se prepoznala, sanjala o sebi i je li hrabra da se izdigne.

Kako znati da smo izgubile sebe? Depresivne smo, zbunjene, neuzbuđene, nesigurne, malodušne, u stalnoj odbrani same sebe, teško donosimo odluke, uvukle smo se do beskraja u rutinu doma, posla, „to do“ lista, apatične smo. Ovo je dokaz da smo izgubile INSTINKT. Psihički zdrava žena ne funkcioniše ovako.

Ovo apsolutno ne znači da ćemo spakovati kofere, odseliti na drugi kraj svijeta, prestati se socijalizirati, raditi ili ponašati se ludo i nekontrolisano. Prvobitna ženska narav predstavlja i ogroman integritet.

Ovo prosto znači, probuditi se i biti sigurna u sebe, ponosna na sebe, biti dostojanstvena, pripadati sebi prije svega i služiti se urođenom ženskom intuicijom. Uproštenim riječima, ako je recimo „vaš“ muškarac oženjen, ogromna je vjerovatnoća da se nikad neće razvesti. Ako je konstantno zauzet, jako je vjerovatno da mu nisi dovoljno važna da bi našao vremena za tebe. Ako pri vašim susretima priča samo o sebi, ne voli te dovoljno ili te ne voli nikako, jer ljubav podrazumijeva predanost i zainteresiranost, pa i za obrok koji ste pojeli taj dan. Svaka žena ima vlastite primjere koje treba izgovoriti glasno, pred ogledalom i upotrijebiti konačno svoju intuiciju.

Tipično je za ženu da „obitava u utrobi, a ne u glavi.“ To je sasvim u redu. Naučimo našu nutrinu da najviše voli sebe, onda će nas i drugi lakše voljeti, jer isijavamo ljubav.

Grmite nakon nepravde. I to je obilježje vučice. Nemojte se ponašati po principu, sipaj vode u usta dok te ne prođe želja da grmiš. Postat ćeš žaba od toliko vode, reće jedna draga žena.

I budi glas razuma drugim ženama. Ostavljaj tragove svuda „gdje postoji neka žena koja je plodno tlo.“ Nahranimo svoju dušu, jer ona tako raste.

Svaka priča o tome kako bismo trebale izgledati, ponašati se, govoriti isprana je kroz deset voda i iz nje je izbačeno sve što je inicijalno žensko, sve što ima prizvuk seksualnosti, otpora, opscenog.

Svaka žena ima potencijal da bude vučica, ali jako mali broj njih će iskoristiti Bogom datu prirodu. „Vrata u svijet Divlje žene nisu mnogobrojna, ali su dragocjena. Ako imate kakav duboki ožiljak, to su vrata…Ako volite nebo i vodu… to su vrata. Ako čeznete za dubljim životom, za punim životom, to su vrata.“

Kad vratiš svoje iskonsko JASTVO, bit ćeš dovoljna sebi, a onda ti neće biti važno jesi li dovoljna ili dovoljno dobra njemu.

Za sve VUČICE! Živjele!

Redakcija